Doe mee als ondernemer

Wil je met jouw onderneming (bedrijf, winkel, kerk, school, sportclub etc.) maatschappelijk verantwoord en fairtrade ondernemen? Gebruik dan fairtrade producten op de werkvloer en koop fairtrade producten in. Vraag je leveranciers welke mogelijkheden zij bieden. Blijf vooral vragen! 

Gebruik en verkoop je fairtrade producten? Meld je aan als deelnemer bij ons. Wij ondersteunen je bij het uitdragen van jouw keuze voor fairtrade producten. Zo onderscheid je je in positieve zin.

Meedoen is dus een goede investering voor je onderneming en voor producenten in ontwikkelingslanden. Maar ook voor je collega-ondernemers in de buurt, waar je producten inkoopt op basis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Fruit, groente en vlees uit eigen regio zijn hier voorbeelden van.

I have been farming coffee for 35 years.

The biggest benefit of Fair Trade is being able to send my children to school.

-Nabaya Sekaniah, coffeefarmer, Uganda

Doe mee als vrijwilliger

Om de titel Fairtrade Gemeente te behouden is het nodig dat een groot deel van de ondernemingen in onze gemeente fairtrade is. Ook een bestuur en vrijwilligers zijn essentieel. Denk hierbij aan een bestuursfunctie, promotieactiviteiten zoals de fairtradeweek, ambassadeurschap, bedrijven en organisaties bezoeken.

Word actief!

Doe ook mee!