Fairtrade Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Fairtrade Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Fairtrade keurmerken

Keurmerk

Een keurmerk is een soort beeldmerk op een product waarmee de fabrikant een bepaalde kwaliteit van dat product garandeert. Je ziet in één oogopslag dat het product voldoet aan bepaalde standaarden opgesteld door een onafhankelijke, deskundige organisatie.

Er zijn meerdere keurmerken!

Je wilt gezond eten, maar ook duurzaam en eigenlijk wil je ook nog ‘fair’ bezig zijn. Koop je gewone chocola of let je op ’t Fairtrade keurmerk? Hieronder tref je er een aantal aan.

Fairtrade producten

Veel producten zoals kleding en voedingswaren zoals cacao, koffie, suiker en thee worden in onwikkelingslanden geteeld en verwerkt. Helaas krijgen de werknemers in deze vaak extreem lage lonen waarvoor zij hard moeten werken. Soms wordt er zelfs helemaal geen loon uitbetaald, maar zijn de werknemers eigenlijk een soort slaven. Om het nog erger te maken: het is geen uitzondering dat er ook kinderen zich onder deze werknemers bevinden.

Wil jij ook iets goeds doen voor ontwikkelingslanden? Zolang wij altijd de goedkoopste rijst, chocola of spijkerbroeken blijven kopen, zullen er altijd mensen uitgebuit worden. Wil je dus iets goed doen, dan kies je voor eerlijke, fairtrade producten.